Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

5 Super tips voor een goede CV!

ID-10050740

 1. Houd het kort en bondig
  Een CV is een samenvatting van uw opleiding, werkervaring en interesses. Houd het daarom simpel, zodat het bedrijf waar u solliciteert niet afhaakt bij een te langdradig CV. Richt u in plaats daarvan op uw sterkste punten, en laat bijzaken achterwege. Overige zaken kunt u toelichten wanneer u bent uitgenodigd voor een gesprek.
 2. Wees volledig
  Het is van belang dat u de zaken die er toe doen correct en volledig noteert. Dit geldt voor bedrijfsnamen en de duur dat u daar heeft gewerkt, maar ook voor opleidingen die u al dan niet heeft afgemaakt. Ook bijbaantjes en vrijwilligerswerk die van toepassing zijn op de functie waar op u solliciteert kunnen een goede aanvulling zijn op uw CV.
 3. Stem uw CV af op de vacature
  Werkgevers krijgen per vacature veel reacties om uit te kiezen. Zorg er daarom voor dat u in uw CV de punten benadrukt die aansluiten bij de baan waar op u solliciteert. Wanneer u bijvoorbeeld reageert op een vacature als verkoper is alleen uw verkoop ervaring van belang; uw werkervaring als secretaresse kunt u dan achterwege laten.
 4. Wees eerlijk
  Soms lijkt het aantrekkelijk een leugentje om bestwil te maken op uw CV. Wanneer u een jaar geen werk heeft gehad bijvoorbeeld, of wanneer u denkt dat het hebben van bepaalde werkervaring of een diploma uw kansen vergroten op het krijgen van de baan. Wanneer uw werkgever hier achter komt krijgt u de baan zeker niet, maar u kunt ook op een later tijdstip tegen de lamp lopen.
 5. Voeg een motivatiebrief toe
  Wanneer u uw CV verstuurd, is het van belang dat u een motivatiebrief toevoegt waar in staat waarom u op de vacature solliciteert. Ook andersom is het geval: Wanneer u een sollicitatiebrief schrijft is het van belang dat u een CV toevoegt om uw relevante werkervaring en opleiding samen te vatten. Wij hebben enkele tips voor u voor het opstellen van een goede sollicitatiebrief. Klik hier.