Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

Zoeken naar een baan die bij je past

Vaak is het een klare zaak op wat voor baan je gaat solliciteren. Als je hebt geleerd voor doktersassistent bijvoorbeeld, of als je IT’er bent. Maar wat als je een brede opleiding hebt gehad, je meerdere talenten hebt, of je het simpelweg niet meer zo goed weet?

Je kunt dit probleem oplossen door jezelf de volgende drie vragen te stellen, en op basis van de antwoorden op die vragen actie te ondernemen.

 

1: Wat wil ik

Iedereen heeft wensen over hoe zij hun werkdag het liefst besteden. Vraag jezelf eens af wat je belangrijk vind aan een baan. Wil je het ontzettend naar je zin hebben op je werk, of wil je op dat punt juist schikken om wat meer geld te verdienen? Wil je een positie waar je voor een langere tijd kunt blijven en waar je eventueel kunt doorgroeien, of wil je juist een tijdelijke functie zodat je wat vaker een nieuwe werkomgeving en nieuwe uitdagingen op je pad krijgt? Ook zaken als flexibele werktijden, deeltijd werken of thuiswerken kun je als wens overwegen. Noteer je wensen zodat je dit als overzicht kunt gebruiken bij het zoeken naar een passende baan.

 

2: Wat kan ik

Voor dit punt is het belangrijk je af te vragen waar je vaardigheden precies liggen. Natuurlijk is de opleiding die je hebt afgerond daar een groot onderdeel van. Maar tijdens de werkervaring die je met der tijd hebt opgedaan heb je vaak meer vaardigheden onder de knie gekregen dan je denkt. Een receptioniste bij een hotel heeft niet alleen gasten te woord gestaan, maar waarschijnlijk ook veel telefoontjes afgehandeld, afspraken gemaakt en met de computer gewerkt. Zij zou dit specifiek kunnen benoemen bij banen waar deze vaardigheden belangrijk zijn, bijvoorbeeld wanneer zij zou solliciteren naar een baan als secretaresse. Kijk ook gelijk naar de ervaring die je hebt opgedaan bij een vereniging of in je vrije tijd. Zorg dat je de relevante punten voldoende aandacht geeft op je CV.

 

3: Wat vind ik leuk

Hoe stel jij je een leuke werkdag voor? Het is natuurlijk ideaal als je uitkomt op een werkdag die past bij je huidige functie. Als die voorstelling niet dicht bij je huidige beroep ligt, kan het zijn dat je niet meer met plezier naar je werk gaat. Je kunt dan overwegen iets heel anders te gaan doen. Niet iedereen wil van zijn hobby zijn beroep maken, maar voor jou is dat misschien een geheime wens waar je niet eerder aan hebt willen toegeven. Misschien vind je je huidige beroep nog wel leuk, maar zou je graag binnen je eigen vakgebied een nieuwe uitdaging aangaan. In beide gevallen kun je overwegen om jezelf bij te scholen door middel van een opleiding of een cursus.

 

Snel uw eigen cv maken? Gebruik onze cv wizard met voorbeeld weergave!
Of lees het volgende artikel: Drie zaken die vaak worden vergeten op een CV

Facebook Twitter