Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

Een bedrijf nabellen naar aanleiding van je sollicitatie

Je bent op gesprek geweest en zit thuis in spanning af te wachten of je een kans maakt op de baan. Ben je het niet geworden, kom je in aanmerking voor een tweede gesprek, of ben jij gekozen als meest geschikte kandidaat? Het is niet gek om een bedrijf daar over op te bellen, zolang je op een aantal dingen let.

Het is logisch dat je erg nieuwsgierig bent naar de uitslag van je gesprek. Wees niet te ongeduldig; het bedrijf heeft waarschijnlijk meerdere mensen geinterviewd en heeft de tijd nodig om een goede keuze te kunnen maken. Wacht daarom minimaal een of twee weken tot je de telefoon oppakt, indien je zelf nog niets terug hebt gehoord.

Hoe kun je zo’n gesprek het beste aanpakken?

  1. Bel het bedrijf op, en vraag naar de persoon (voor en achternaam) die het gesprek bij je hebt afgenomen. Wanneer een receptionist of het secretariaat vraagt waarom je belt, kun je aangeven dat je wilt vragen naar de status van je sollicitatie. Let er op dat je ook de juiste functiebeschrijving kunt noemen.
  2. Vertel dat je belt omdat je benieuwd bent naar de stand van zaken. Zo kun je indien dit niet aan bod is gekomen tijdens je gesprek, vragen of er nog een tweede sollicitatieronde zal plaatsvinden. Denk er aan dat je positief en vriendelijk blijft, en niet verwijtend overkomt omdat je nog niet bent teruggebeld.
  3. Indien het bedrijf nog geen antwoord heeft, kun je vragen of zij misschien een indicatie hebben wanneer zij dat wel hebben. Je kunt ook vragen of het goed is om over een of twee weken nog eens terug te bellen.

Wanneer je een positieve, bescheiden en geinteresseerde toon weet te zetten kun je door een sollicitatie na te bellen zelfs een positieve laatste indruk achterlaten! Twijfel daarom niet om na een aantal weken met het bedrijf contact op te nemen, maar zorg wel dat je het goed aanpakt.

 

Snel uw eigen cv maken? Gebruik onze cv wizard met voorbeeld weergave!
Of lees het volgende artikel: Schrijf je CV naar aanleiding van de vacature.

Facebook Twitter