Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

5 Tips voor het sturen van een open sollicitatie

opensollicitatieJe hebt een bedrijf op het oog waar je wilt werken, en houdt al maanden nauwlettend hun website in de gaten in de hoop dat er een vacature wordt geplaatst. In plaats van af te wachten kun je zelf ook het heft in handen nemen door een open sollicitatie te sturen. Maar hoe pak je dat het best aan?

1: Om teleurstellingen te voorkomen, kun je het best eerst het bedrijf bellen. Soms worden open sollicitaties niet gelezen, of komen ze bij de verkeerde persoon terecht waardoor je brief niet de aandacht krijgt waar je naar op zoek bent. Een telefoontje met de vraag of het bedrijf uberhaupt open sollicitatiebrieven bekijkt kan je een hoop moeite besparen. Vraag dan gelijk even aan wie je de brief het best kunt adresseren.

 

2: Begin bij het schrijven van een open sollicitatiebrief met een inleiding waarom je graag bij dit bedrijf zou willen werken. Let er op dat je je enthousiasme goed overbrengt en je uitspraken onderbouwd met goede voorbeelden. Dit is je kans om te laten zien dat je goed op de hoogte bent van het bedrijf en dat je een bewuste keuze maakt om juist bij hen, en niet bij een ander bedrijf te solliciteren.

 

3: Omdat je niet op een vacature reageert met specifieke eisen, kan het lastig lijken om een goede brief te schrijven. Je zou het ook kunnen zien als een kans om je sollicitatie creatief aan te pakken. Zo heb je meer ruimte om jouw sterke punten, interesses en vaardigheden toe te lichten.

 

4: Omschrijf welke functie je graag zou willen vervullen, maar stel jezelf flexibel op. Wanneer je te grondig omschrijft hoe je graag jouw takenpakket bij hen zou willen invullen, zal het bedrijf minder snel aansluiting bij je sollicitatie vinden. Schrijf daarom liever over hoe je eerder je werkdagen hebt ingevuld en dat je jezelf op deze, maar ook op andere vlakken in zou willen zetten voor hun bedrijf.

 

5: Voeg je CV bij je sollicitatiebrief. Zorg daarbij dat je deze aanpast op de functie die je in gedachten hebt, door alle vaardigheden en kennis te noteren die voor het bedrijf van toepassing zou kunnen zijn.

 

 

Snel uw eigen cv maken? Gebruik onze cv wizard met voorbeeld weergave!
Of lees het volgende artikel: Een bedrijf nabellen naar aanleiding van je sollicitatie.

Facebook Twitter