Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

Vind een baan via je eigen netwerk in 5 stappen

netwerkBij veel mensen roept de term “netwerken” beelden op van snelle marketingmedewerkers en geforceerde vrijdagmiddagborrels. Als je er weinig voor voelt om nieuwe contacten op te doen in de hoop dat een van die mensen je aan een nieuwe baan kan helpen, kun je je ook concentreren op het netwerk dat je al hebt. Met deze 5 stappen laten we zien hoe je op deze simpele manier je kansen om een baan te krijgen kunt  vergroten. 

 

1: Maak een overzicht

Je netwerk is waarschijnlijk een stuk groter dan je denkt. Ga al je vrienden, familie en kennissen na, maar vergeet ook je (oud)collega’s en facebook vrienden niet. Zonder enige moeite heb je waarschijnlijk tientallen mensen kunnen opsommen die deel uitmaken van je persoonlijke netwerk.

 

2: Maak een selectie

Bepaalde mensen uit je netwerk hebben waarschijnlijk meer van doen met de branche waarin je werk zoekt dan de ander. Het is daarom handig om een selectie te maken van de personen waarvan je verwacht dat ze je misschien wel eens op korte termijn verder zouden kunnen helpen. Neem met deze mensen contact op en geef aan dat je op zoek bent naar een baan, en dat alle tips meer dan welkom zijn.

 

3: Licht je gehele netwerk in

Soms komt hulp uit onverwachte hoek. Vergeet daarom niet alle mensen om je heen in te lichten, of op facebook aan te kondigen dat je werkzoekende bent. Er bestaat natuurlijk een kans dat je via via in contact komt met iemand die iets voor je zou kunnen betekenen.

 

4: Blijf jezelf

Je bent in contact met je persoonlijke netwerk; het is dus niet nodig om tegen iedereen een verkooppraatje over jezelf te houden. De mensen die niet op de hoogte zijn van je werkzaamheden kun je kort invullen door te vertellen naar wat voor baan je op zoek bent.

 

5: Houd contact

Blijf ook nadat je je netwerk hebt ingelicht in contact. Niet alleen met de personen die je een tip hebben gegeven, maar met iedereen die interesse heeft getoond in jouw zoektocht naar een baan. Laat ook iets van je horen wanneer je werk hebt gevonden.

 

 

Snel uw eigen cv maken? Gebruik onze cv wizard met voorbeeld weergave!
Of lees het volgende artikel: Hoe vul je je CV aan terwijl je zoekt naar werk?

Facebook Twitter