Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

Maak een doeltreffend CV

1287061_27729222Wanneer je op zoek bent naar een baan is een goed CV essentieel. In een aantal simpele stappen kun je jouw CV aantrekkelijker maken om te lezen. Daarbij is het belangrijk om niet te vergeten dat banen om verschillende reacties vragen; het aanpassen van je CV op de vacaturetekst is daarbij een must. We geven je daarom graag tips voor het maken van een doeltreffend CV, zodat je keer op keer de grootste kans maakt om op te vallen bij het bedrijf waar je solliciteert.  

 

Houd het simpel

Je CV is er enkel om een korte samenvatting te tonen van je persoonlijke informatie, je opleiding, je werkervaring en je interesses. Gebruik je CV om je sterke punten te benadrukken maar houd het simpel; een korte CV is overzichtelijker voor het bedrijf waar je solliciteert en alleen je motivatiebrief is om een geschreven toelichting te geven waarom juist jij goed bij de vacature past.

 

Zet je laatste werkervaring bovenaan

Gebruik een omgekeerde chronologie; dat betekend dat je begint met het vermelden van je laatste baan en dan terug werkt naar je eerste. Maak de omschrijving bij een oude baan niet te lang; kies er liever voor om de punten die van belang zijn voor de vacature waar je op solliciteert aandacht te geven.

 

Ga voor een goede afwerking

Let niet alleen op spelfouten, maar ook op een goede afwerking. Zo kun je er voor kiezen om een representatieve foto op je CV te plaatsen. Ook kun je je CV laten opvallen door te kiezen voor een passende lay-out: In de CV wizard kun je kiezen uit verschillende opmaak opties.

 

Stem je CV af op de vacature

Momenteel is er voor elke vacature een overvloed aan sollicitanten. Zorg er daarom voor dat je in je CV aantoont dat jij goed bij het bedrijf past waarbij je solliciteert. Wanneer je naar een managersfunctie solliciteert is het bijvoorbeeld belangrijk om bij je taakomschrijving bij je vorige baan extra nadruk te leggen op ervaring die bij een dergelijke functie past, zoals ervaring als contactpersoon, coach of teamleider. Het is dan ook normaal om voordat je je CV verstuurd, hem door te nemen en aan te passen zodat de eigenschappen die genoemd worden in de vacaturetekst het best aan het licht komen.

 

Met de CV wizard op CVBrief.nl kun je gemakkelijk een doeltreffend CV opstellen. Wij zorgen er voor dat alle belangrijke opties aan bod komen, dat je kunt kiezen voor een passende opmaak en dat je hem eventueel kunt personaliseren met een representatieve foto.

Daarbij hebben wij er voor gezorgd dat je je CV de dagen, weken of zelfs maanden nadat je hem hebt opgesteld op onze website kunt aanpassen. Op deze manier kun je gedurende je sollicitatieperiode elke gewenste aanpassing in je CV maken die je maar wilt, zonder steeds voor een apart CV te moeten betalen.

Start met het maken van je eigen doeltreffende CV op www.CVBrief.nl!

 

Snel uw eigen cv maken? Gebruik onze cv wizard met voorbeeld weergave!
Of lees het volgende artikel: Vind een baan via je eigen netwerk in 5 stappen.

Facebook Twitter