Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

Slim solliciteren in 5 simpele stappen

Solliciteren is soms een langdurig en tijdrovend proces. Maak het jezelf gemakkelijk door doeltreffend te solliciteren, zodat je meer tijd kunt steken in andere dingen!

 

1: Zorg voor een goed basis CV

Een goede sollicitatie begint bij een goed CV. Belangrijk hierbij is om een compleet en verzorgd CV op te stellen. Dit doe je door te letten op volledigheid, schrijffouten, en een nette lay-out. Op www.CVBrief.nl maak je met de CV Wizard in een paar eenvoudige stappen een goed CV voor elke baan waar je op solliciteert. Daarbij is het met CVBrief.nl makkelijk om je CV aan te passen op verschillende vacatures, bijvoorbeeld als je voor het ene bedrijf liever je ervaring als leider onderstreept en bij het andere bedrijf meer aandacht wilt schenken aan je vaardigheden als teamspeler.

 

2: Maak een basis sollicitatiebrief

Je boekt geen succes door een standaard brief naar een bedrijf te sturen. Je potentiele werkgever wil juist graag zien waarom hij jou specifiek op gesprek moet uitnodigen. Dit doe je door in je sollicitatiebrief te laten zien dat je onderzoek hebt gedaan naar het bedrijf, en dat je brief inhoudelijk op de vacature ingaat. Je maakt het jezelf wel een stuk gemakkelijker wanneer je al een paar goede sleutelzinnen hebt genoteerd. Zinnen met redenen waarom je zoekt naar een nieuwe baan, wat je vooropleiding is en wat je je sterkste punten vindt kun je op die manier telkens weer gebruiken.

 

3: Laat je netwerk weten dat je werk zoekt

Wij hebben het al eens gehad over het inzetten van je eigen netwerk om een baan te vinden. In de praktijk blijkt het dat je via via tegenwoordig soms makkelijk aan een baan wordt geholpen. Zorg er daarom voor dat je je oud-collega’s, familie, vrienden en kennissen laat weten dat je op zoek bent naar een baan, en dat hun tips om je te helpen meer dan welkom zijn. Laat je netwerk voor je werken!

 

4: Schrijf je in bij verschillende vacaturesites

Online werk zoeken is niet voor niets populair; vanuit huis kun je achter je computer gemakkelijk vacatures bekijken en hier digitaal op reageren. Dit kan op websites als Monsterboard, Jobbird, StepStone en Megajobs. Hier kun je ook apart je CV plaatsen zodat bedrijven op jouw oproep voor werk kunnen reageren. Zorg ervoor dat je je op de nieuwsbrieven van vacaturewebsites inschrijft; op die manier krijg je de vacatures die bij jouw vaardigheden passen in je mailbox.

 

5: Las een vaste tijd in om te solliciteren

Wanneer je een WW uitkering ontvangt moet je verplicht elke week solliciteren. Neem een voorbeeld aan dit ritme en las vaste tijden in om vacatures te zoeken, hier op te reageren en zonodig je CV aan te passen. Op die manier wordt je gemotiveerd om op deze vaste tijden je beste beentje voor te zetten, zonder afleidingen van buitenaf. Welke dagen komen jou het best uit? Op welke tijdstippen ben je het helderst, of het meest geconcentreerd? Zorg er ook voor dat je op deze tijden je sociale media even links laat liggen; hoe sneller jij je taak goed hebt volbracht, hoe eerder je aandacht weer uit kan gaan naar de leukere dingen in het leven!

 

 

Snel uw eigen cv maken? Gebruik onze cv wizard met voorbeeld weergave!
Of lees het volgende artikel: 5 tips voor een goede eerste indruk tijdens je sollicitatie

Facebook Twitter