Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

Werken via een uitzendbureau

uitzendbureauBen je op zoek naar een baan, en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Solliciteren via een uitzendbureau kan dan de oplossing zijn. Wij leggen je graag in het kort uit hoe het werken bij een uitzendbureau zoal in zijn werk gaat. 

 

Uitzendbureaus zijn eigenlijk werkbemiddelaars. Zij proberen zo’n goed mogelijke match te vinden tussen de werkzoekenden in hun bestand, en bedrijven die vacatures bij hen aanbieden.

Wanneer een uitzendbureau je aan een baan helpt, wordt er een klein bedrag van je uurloon ingehouden voor deze bemiddelingskosten. Daar staat tegenover dat het loon via het uitzendbureau wordt geregeld en dat je, wanneer het werk tegenvalt, zonder problemen ontslag kunt nemen. Hoe langer je voor een uitzendbureau werkt, hoe meer rechten je opbouwt.

In het verleden stonden uitzendbureaus er om bekend vooral tijdelijk werk aan te bieden; tegenwoordig bemiddelen ze ook vaste aanstellingen. Ook bieden zij werk aan voor verschillende opleidingsniveau’s.

Wanneer je op zoek bent naar werk en je hebt een specifieke opleiding gedaan, is het wijs om eerst te kijken of er een uitzendbureau is dat werk bemiddelt binnen jouw sector. Zo zijn er bijvoorbeeld uitzendbureaus specifiek gericht op de zorg, de bouw, voor studenten of voor senioren. Wanneer je je inschrijft bij een uitzendbureau is het wijs hier rekening mee te houden; zo vergroot je je kansen op een passende baan.

Wanneer je een of meerdere uitzendbureaus hebt uitgekozen kun je even bellen met het verzoek dat je je wilt inschrijven. Het kan zijn dat zij je verwijzen naar hun eigen website: Daar kun je vaak je eigen gemaakte CV uploaden

en een vragenlijst invullen waardoor een profiel van jou als werkzoekende wordt opgesteld. Soms wordt er gevraagd of je langs kunt komen voor een kennismakingsgesprekje: Tijdens dit gesprek kun je bij het bureau een goede indruk achterlaten, zodat je kansen op een baan worden vergroot.

Vaak wordt na je inschrijving aangeraden via de website van het uitzendbureau te reageren op hun vacatures. Het komt ook voor dat het uitzendbureau actief voor je gaat bemiddelen en dat zij contact met je opnemen als ze een geschikte vacature voor je hebben gevonden. Vaak krijg je via de website van het uitzendbureau ook een persoonlijke email nieuwsbrief, waar in een opsomming staat van de vacactures die bij jou passen.

Door je in te schrijven bij een uitzendbureau kun je dus gemakkelijker actief zoeken naar een baan, en wordt de kans dat je op korte termijn werk vind vergroot. Laat tijdelijk werk niet te snel links liggen: Voor starters, maar ook voor andere werkzoekenden kan dit voordelig zijn omdat je bij een tijdelijke functie tegenwoordig veel kans maakt om voor een vaste aanstelling in aanmerking te komen, of om jezelf binnen het bedrijf omhoog te werken!

 

Snel uw eigen cv maken? Gebruik onze cv wizard met voorbeeld weergave!
Of lees het volgende artikel: Solliciteren als starter

Facebook Twitter