Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

Wees altijd voorbereid met een Elevator pitch

elevatorpitchVraag je je wel eens af hoe je jezelf het best kunt presenteren bij een sollicitatiegesprek? Of maak je je wel eens zenuwachtig over wat je het best over jezelf en je vaardigheden kunt zeggen? Je kunt deze problemen eenvoudig oplossen door een Elevator pitch voor te bereiden.

 

Een Elevator pitch is eigenlijk een heel korte presentatie. De term komt uit het drukke zakenbestaan; soms krijgt men zijn of haar baas zo kort te spreken dat hun ideeen zo duidelijk en bondig mogelijk verwoord moeten worden. Zo kort, dat je je presentatie eigenlijk in de lift kunt houden!

 

Ook in het normale leven zijn deze Elevator pitches goed toepasbaar. Stel dat je via je netwerk iemand tegenkomt die je bij zijn baas zou kunnen aandragen als kandidaat voor een functie. Dan is het handig om je woordje klaar te hebben. Ook is je Elevator pitch het ideale antwoord op de sollicitatievraag “Vertel eens wat over jezelf”. Door je verhaal kort en duidelijk te houden maak je een nuchtere en professionele indruk. Een minuut zou voldoende moeten zijn.

 

Wat zou er aan bod kunnen komen in je Elevator pitch?

 

  1. Opleiding
  2. Eerdere werkervaring
  3. Vaardigheden
  4. Werkwijze
  5. Wat jij belangrijk vind
  6. Wat je wilt bereiken

 

Hoewel je in principe een verkooppraatje houdt, is het belangrijk oprecht en geloofwaardig over te komen. Houdt er daarom rekening mee dat je alleen zaken in je pitch verwerkt die echt op jou van toepassing zijn, en die terug kunnen komen in je CV of sollicitatiebrief.

 

Weet je nog niet precies waar je over vijf jaar wilt zijn met je carrière? Of heb je nog geen eerdere werkervaring opgedaan? Laat deze zaken dan achterwege in je pitch, en richt je liever op de dingen die wel voor jou van belang zijn. Het beste kun je een aantal sleutelwoorden en steekzinnen opschrijven, in plaats van dat je een korte spreekbeurt uit je hoofd leert. Op die manier is je Elevator pitch beter te verwerken in een gesprek.

 

 

Snel uw eigen cv maken? Gebruik onze cv wizard met voorbeeld weergave!
Of lees het volgende artikel: Bereid je voor op een telefonische sollicitatie

Facebook Twitter