Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

Hoe komen je goede voornemens uit?

goedevoornemensDit jaar is inmiddels bijna weer om; tijd om te denken aan een nieuw jaar met nieuwe kansen. Iedereen heeft zich wel eens voorgenomen om minder te gaan snoepen, meer tijd te steken in gezellige uitjes of om jezelf minder druk te maken. Vaak komt er echter weinig van die goede voornemens terecht. Wij geven je tips hoe je je dromen waar kunt maken!

 

Veel mensen hebben niet aan het maken van goede voornemens gedacht, voordat iemand er naar vraagt. “En, wat zijn jouw goede voornemens voor volgend jaar?” Het antwoord dat je – misschien naar jouw gevoel – onbedacht geeft, heeft echter wel een gegronde oorsprong. Als je bijvoorbeeld antwoord dat je wel wat zou willen afvallen, betekend dat waarschijnlijk dat je wel eens voor de spiegel hebt gestaan en hebt gedacht dat er wat kilo’tjes afkunnen. Als je antwoord dat je wel wat minder stress zou willen hebben, betekend dat waarschijnlijk dat je jezelf in het afgelopen jaar vaak druk hebt gemaakt.

 

Het probleem met het maken en behalen van goede voornemens is dus niet dat ze niet kloppen, of niet goed zijn. Om iets waar te maken moet je er echter wel bewust voor kiezen, en bereid zijn er offers voor te brengen. Je probeert immers een (slechte) gewoonte te doorbreken of een heel nieuw doel te bereiken, en dat doe je niet zomaar. Feit is wel dat je jezelf een stuk gelukkiger zult voelen wanneer je goede voornemens uitkomen!

 

Begin met opschrijven wat je in het nieuwe jaar wilt bereiken. Focus jezelf op slechts één of enkele voornemens, zodat je doelen haalbaar blijven. Je maakt het jezelf makkelijk door de stappen te noteren. Als je bijvoorbeeld een uitdagende nieuwe baan wilt, kun je eerst orienteren wat voor functie je wilt, dan je CV onder de loep nemen, bedrijven onderzoeken waar je het liefst zou willen werken en dan beginnen met solliciteren. Elke keer wanneer je een stap kunt afvinken, ben je weer wat dichter bij het behalen van je doel!

 

Helaas zal het waarschijnlijk ook wel eens tegenzitten. Sommigen denken zelfs dat de meeste goede voornemens in de wind worden geslagen op “Blue Monday”, de laatste maandag van januari. Als je een keer een terugval hebt of het allemaal niet meezit, krabbel dan weer op en ga stug door. Morgen is er weer een dag, en je hebt er alleen jezelfmee als je opgeeft!

 

Reken er dus op dat het behalen van je goede voornemens inspanning zal kosten. Je zou hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken. Houd je goede voornemens dus niet voor je, en vertel je familie, vrienden of collega’s wat je van plan bent. Zij kunnen je bijstaan of je aan je goede voornemen herinneren op de momenten dat jij er met de pet naar wilt gooien. Ook helpt het als je het briefje bewaard waar je je goede voornemens op hebt genoteerd, om jezelf er aan te herinneren wat er voor je in het verschiet ligt!

 

Wat zijn jouw goede voornemens?

 

 

Snel uw eigen cv maken? Gebruik onze cv wizard met voorbeeld weergave!
Of lees het volgende artikel: Een gat in je CV, wat nu?

Facebook Twitter