Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

E-mailen na je sollicitatiegesprek

email

 

Je bent op gesprek geweest bij een bedrijf, en wilt graag de baan hebben die zij aanbieden. De meeste mensen wachten daarna geduldig af. Wij raadden onze lezers al eens aan om enkele weken na een sollicitatiegesprek te bellen om te vragen wat de status is van je sollicitatie, indien je nog geen reactie op je sollicitatie hebt ontvangen. Maar je kunt ook een dag later, of zelfs enkele uren na je gesprek een positieve indruk achterlaten door een e-mail naar het bedrijf te sturen.

 

Door een bedankbriefje te sturen zal je langer in gedachten blijven bij de interviewer. Daarbij onderscheid je jezelf ook van veel andere kandidaten, omdat de nazorg van een sollicitatie door andere sollicitanten vaak onnodig wordt geacht of vergeten wordt. Door een positieve e-mail te sturen na je sollicitatiegesprek, is de kans dat je een blijvende indruk maakt dus groter.

 

Let er op dat je je bedankbriefje kort en bondig houdt en geen nieuwe zaken aankaart; je kunt dan de indruk wekken dat je het sollicitatiegesprek niet ten volle hebt benut of niet goed hebt opgelet.

 

Enkele voor de hand liggende zaken die je kunt aankaarten, zijn de volgende:

 

  • Je vond het een plezierig gesprek en je hebt een positieve indruk gekregen van het bedrijf
  • Dat je interesse en je enthousiasme voor de vacature door het gesprek zijn versterkt
  • Dat je je graag aanbevolen houdt voor een eventueel vervolggesprek

 

Zorg ervoor dat je persoonlijke informatie verwerkt in je bedankbriefje, waardoor deze niet dertien in een dozijn lijkt. Zo kun je bijvoorbeeld informatie aanhalen die de interviewer met je heeft gedeeld over de vacature. Bijvoorbeeld: “U vertelde tijdens het gesprek dat u een werknemer zoekt die de volgende kalendermaand ingewerkt kan worden. Ik heb zojuist overleg gepleegd met mijn huidige werkgever en mijn ontslag kan voor die tijd ingaan, zodat ik per 1 mei beschikbaar ben.”

 

Ook is dit een goede kans om vragen te beantwoorden waar je tijdens het gesprek niet meteen antwoord op had: “Ik vernam van u tijdens ons gesprek dat u er op gebrand bent een werknemer te zoeken die binnen een straal van 20 kilometer van uw bedrijf woont. Ik heb zojuist berekend dat mijn huis maar 16 kilometer van uw vestiging verwijderd is.”

 

Daarbij is dit een laatste kans om je contactgegevens met deze potentiele werkgever te delen. Onderteken de e-mail met je gehele naam, je e-mail adres en je telefoonnummer.

 

 

Snel uw eigen cv maken? Gebruik onze cv wizard met voorbeeld weergave!
Of lees het volgende artikel: Werk zoeken als 50plusser

Facebook Twitter