Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

Sollicitatiegesprek: "Wat zijn jouw zwakke punten?"

sollicitatie: wat is jouw minpunt?”Wat is nou jouw minpunt?” Het is een van de meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek. Sommige sollicitanten zijn niet voorbereid op deze vraag, en weten er geen antwoord op. Wij geven je een aantal tips om een goed antwoord op deze vraag te geven!

 

  • Bereid jezelf thuis voor

Het makkelijkst is om van tevoren al een antwoord te bedenken op de meest voorkomende sollicitatievragen. Je hebt dan de tijd om je antwoord goed te formuleren en uit te schrijven.

 

  • Wees eerlijk naar jezelf

Misschien vind je het moeilijk om samen te werken, in het openbaar te spreken of kun je niet zo goed tegen stress. Het is handig als je dit eerlijk voor jezelf vaststelt; toegeven is de eerste stap naar verbetering!

 

  • Verzin voorbeelden

Het is fijn als je je antwoord kunt onderbouwen. Op welke momenten krijg je het gevoel dat je zwakke punt het meest opspeelt? Is dat wanneer je een deadline nadert, wanneer je een toespraak moet houden, of bijvoorbeeld wanneer je met een nieuw persoon moet samenwerken? Schrijf op wanneer en hoe deze momenten zijn voorgevallen. Je kunt er dan op je beurt op reflecteren hoe je de zaken anders of beter had kunnen aanpakken.

 

  • Geef een positieve draai aan jouw zwakheden

Zeggen dat je perfectionistisch bent wanneer je graag de controle in handen houdt, is misschien een beetje een open deur. Maar “Ik werk graag in teamverband” klinkt een stuk positiever dan “Ik vind het vervelend om eindverantwoording te dragen”. Wanneer je juist niet graag met andere mensen samenwerkt, kun je er aan toevoegen dat je juist goed zelfstandig kunt werken.

 

De reden dat recruiters deze vraag stellen, is niet om er achter te komen of je wel zwakheden hebt. Die heeft iedereen! Een interviewer wil er juist graag achter komen of je over zelf-reflecterend vermogen beschikt, en of je er toe in staat bent je fouten in te zien. Een goede voorbereiding zorgt er dus voor dat je een doordacht antwoord kunt geven, en niet voor verrassingen komt te staan.

 

Snel uw eigen cv maken? Gebruik onze cv wizard met voorbeeld weergave!
Of lees het volgende artikel: E-mailen na je sollicitatiegesprek

Facebook Twitter