Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

Verkoop jezelf met een goed CV

verkoop jezelf met een goed cvOp www.cvbrief.nl helpen wij je een goed en compleet CV op te maken. Wij hebben echter nog wat tips om te zorgen dat de inhoud van je CV er positief uitspringt!

 

  1. Benoem je prestaties

Vernoem specifieke prestaties en doelen die je hebt behaald. Zo heb je misschien een nieuw bedrijfsprotocol geintroduceerd, een nieuw systeem opgezet of andere zaken geintroduceerd waar het bedrijf waar je hebt gewerkt baat bij heeft gehad. Door je prestaties specifiek te benoemen bewijs je in je CV meteen dat je een meerwaarde kunt zijn voor een bedrijf.

 

  1. Toon je kwaliteiten

Indien je uitblinkt in bepaalde vaardigheden kun je die duidelijk in je CV benoemen. Voorbeelden daarvan zijn “Ik werk goed in teamverband”, maar ook “spreken in het openbaar” of “kan goed zelfstandig werken” zijn kwaliteiten die je kunt benoemen. Wanneer je potentiele werkgever op zoek is naar iemand die dit juist goed kan, zal hij geprikkeld zijn je eerder uit te nodigen voor een gesprek.

 

  1. Besteed aandacht aan je studie

Dit is vooral belangrijk voor jonge sollicitanten met weinig werkervaring, maar kan in elk geval een meerpunt zijn. Wanneer je bijzondere prestaties of resultaten hebt geboekt kun je deze vernoemen in je CV. Voorbeelden daarvan zijn niet alleen “cum laude afgestudeerd”, maar ook “eindexamen thesis beoordeeld met een 9” of zelfs “penningmeester van de schoolkrant”. Vermeld daarbij altijd of je je studie hebt afgerond.

 

  1. Stem je CV af op de vacature

Wij hebben er al eens over gesproken in een apart artikel; de beste manier om indruk te maken op een bedrijf is om je CV af te stemmen op de vacature waar je op solliciteert.  Het bedrijf laat in de vacaturebeschrijving namelijk precies zien naar wat voor kandidaat zij op zoek zijn. Wanneer zij vragen naar iemand met bijvoorbeeld ruime ervaring met het doen van administratie, is het slim om bij de banen waar jij deze werkzaamheden hebt gedaan extra aandacht te geven en ruimer en duidelijker te beschrijven.

 

  1. Houd je CV overzichtelijk

Je houdt je CV duidelijk leesbaar door zaken die niet relevant zijn voor de vacature waar je op solliciteert weg te laten. Leg in plaats daarvan nadruk op zaken die wel relevant zijn voor de functie.

 

 

Snel uw eigen cv maken? Gebruik onze cv wizard met voorbeeld weergave!
Of lees het volgende artikel: Sollicitatiegesprek: Wat zijn jouw zwakke punten?

Facebook Twitter