Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

Hoe vind je jouw ideale baan?

hoevindjejouwidealebaanJe betreed net de arbeidsmarkt, je bent ontslagen of gewoonweg op zoek naar iets nieuws. Dit is het moment dat je een plan kunt maken om een baan te vinden die volledig bij jou past: Jouw droombaan.  Maar hoe pak je dat aan? Wij geven je drie tips!

 

 

.1            Weet wat je wilt

Ga eens bij jezelf ten rade. Waar ben ik goed in? Wat heb ik altijd al willen doen? Dit is je kans om niet zo maar een baan te vinden, maar een baan waar je elke dag, hopelijk jarenlang met plezier naartoe zult gaan. Het is belangrijk om te beseffen wat je sterke en zwakke punten zijn en op basis daarvan een keuze te maken in welk werkgebied je jezelf wilt begeven. Je kunt hier meer over lezen in het artikel ‘zoeken naar een baan die bij je past’.

Zorg daarbij dat je een specifiek doel vaststelt. Misschien is jouw ideale baan wel om te werken bij een bepaald bedrijf. Stel dan als doel om contact te maken met dat bedrijf, met een gedegen voorbereiding. Wanneer je een carriereswitch wilt maken is het slim om voor jezelf vast te stellen of je extra scholing nodig hebt, of profijt kunt hebben van een traineeship. Misschien weet je wel niet helemaal wat het allerbest bij je zou passen; dan zou het doen van een carrieretest een optie zijn.

Wanneer je deze zaken voor jezelf hebt vastgesteld, kun je je plan onderverdelen in kleinere, haalbare doelstellingen die je stap voor stap kunt bereiken. Een stuk makkelijker dan zomaar even je ideale baan vinden!

 

.2            Zorg voor een positieve instelling

Het is de laatste tijd niet gemakkelijk om aan een baan te komen, laat staan dat de kansen om je droombaan te vinden voor het oprapen liggen. Heb je ervoor gekozen om er voor te gaan? Doe dat dan ook: Een droombaan zal niet komen aanwaaien! Het kan best zijn dat je langer bezig zult zijn met het vinden van een topbaan, of dat je tegen meer obstakels aan zult lopen dan wanneer je zomaar op een vacature solliciteert. Ga dan niet bij de pakken neerzitten; herinner jezelf aan je doel en hoe heerlijk het zal zijn wanneer je dan zult behalen. Stel jezelf daarbij gerust door simpelweg alles binnen je bereik te doen om te zorgen dat je die baan binnenhaalt. En vergeet niet om vertrouwen in jezelf te hebben; wanneer je gelooft in je kunnen, zal je potentiele werkgever dat ook doen!

 

.3            Licht je netwerk in

We hebben het al eens gehad over het gebruik maken van je eigen netwerk (dat vaak groter is dan je zelf zou denken!). Juist wanneer je naar iets specifieks zoekt, is het belangrijk om hen te vertellen wat je plannen zijn. Jouw enthousiasme om jezelf in te zetten voor de baan waar je altijd al van hebt gedroomd is waarschijnlijk aanstekelijk, en via via komen veel mensen tegenwoordig aan een baan!

 

 

 

Snel uw eigen cv maken? Gebruik onze cv wizard met voorbeeld weergave!
Of lees het volgende artikel: Omgaan met kritiek: 5 tips

Facebook Twitter