Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

Stappenplan: Wachten op een reactie na je sollicitatie

Wachten op een reactie na je sollicitatie

 

Je hebt een sollicitatiebrief gestuurd of bent op gesprek geweest. Nu is het enkel maar afwachten of er contact met je wordt opgenomen. Spannend! Wij geven je wat tips om te zorgen dat je goed voorbereid bent op een reactie. Of in het vervelendste geval, een gebrek daar aan. 

 

 

De dag dat je een sollicitatiebrief hebt verstuurd

 

  • Zet het telefoonnummer van het bedrijf in je telefoon

Waarom zou je zeggen; je weet toch immers nog niet of je bent aangenomen of dat je uberhaupt op gesprek mag komen? Door het nummer van het bedrijf in je mobiele telefoon te zetten kun je echter gebruik maken van je nummer herkenning om te zien of het bedrijf je belt. Zo kun je het gesprek aannemen wanneer je daar op voorbereid bent. Dat is niet alleen handig voor als je je agenda bij de hand moet hebben voor het maken van een afspraak; ook bij een onverwachte telefonische sollicitatie is dit prettig. Ga gelijk even bij jezelf na of je voicemail bericht representatief is.

 

 

 

De dag dat je op gesprek bent geweest

 

  • Stuur een bedank e-mailtje naar je contactpersoon

In plaats van op de bank neer te ploffen na je sollicitatiegesprek, kun je ook nog even achter de computer krijgen om een e-mailtje te sturen naar je contactpersoon. Met een positieve e-mail maak je een langere goede indruk bij het bedrijf waar je hebt gesolliciteerd, en kun je jezelf onderscheiden van andere sollicitanten. In het artikel “E-mailen na je sollicitatiegesprek” kun je meer lezen wat je precies in deze e-mail kunt aankaarten om een goede toon te zetten.

 

 

Enkele weken nadat je op gesprek bent geweest

 

  • Bel het bedrijf op over de status van je sollicitatie

Als je op gesprek bent geweest, weet je dat het bedrijf op basis van jouw CV en motivatiebrief interesse heeft getoond. Wanneer je op gesprek bent geweest ben je natuurlijk heel benieuwd of de interesse vanuit het bedrijf zo groot is, dat ze je willen uitnodigen voor een tweede gesprek, of zelfs willen aannemen. Het is dan niet vreemd om te bellen om te vragen wat de status is van je sollicitatie. Doe dit echter pas een paar weken nadat je op gesprek bent geweest; je wilt natuurlijk niet ongeduldig overkomen. In het artikel “Een bedrijf nabellen naar aanleiding van je sollicitatie” kun je hier meer over lezen.

 

 

Enkele dagen nadat je een afwijzing op de vacature hebt ontvangen

 

  • Bel het bedrijf op om te vragen naar je afwijzing

Het klinkt misschien als tijdverspilling; nog tijd en moeite steken in een bedrijf dat je niet heeft willen uitnodigen voor een gesprek. Dit is echter een ontzettend goed leermoment, en soms zelfs een tweede kans om jezelf bij het bedrijf onder de aandacht te brengen. Let er wel op dat je bescheiden en zakelijk te blijven. In het artikel “Bellen na een afwijzing voor een sollicitatiegesprek” kun je meer lezen over hoe je zo’n gesprek het best kunt aanpakken.

 

 

 

Snel uw eigen cv maken? Gebruik onze cv wizard met voorbeeld weergave!
Of lees het volgende artikel: Werkzoekende? Benut al je opties!

Facebook Twitter