Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

3 tips om een baan te vinden als je net bent afgestudeerd

drietipsomeenbaantevindenalsjenetbentafgestudeerdJe bent eindelijk klaar met je opleiding en je hebt je diploma in ontvangst mogen nemen. Tijd om de arbeidsmarkt te betreden! In de praktijk blijkt dat in het huidige economische klimaat echter niet zo makkelijk. Wij willen de zaken wel voor je versimpelen door wat tips te geven om zo snel mogelijk aan een baan te komen!

 

 

  1. Maak een goed CV

 

Misschien had je al een CV omdat je hebt gesolliciteerd naar een bijbaantje, of heb je ere en gemaakt voor een schoolopdracht. Wanneer je als afstudeerder de arbeidsmarkt gaat betreden, is het echter zaak om een goed CV te maken. Op www.CVBrief.nl kan dit snel en gemakkelijk; de invulvelden zorgen ervoor dat je niets vergeet en dat je CV compleet wordt. Daarbij kun je  kiezen uit verschillende lay-outs om je CV vorm te geven. Je kunt indien je dat wilt zelfs je foto op je CV plaatsen!

 

 

  1. Stel jezelf beschikbaar als werknemer

Voordat je zelf aan de slag gaat met solliciteren is het handig om op meer passieve wijze het een en het ander in werking te zetten. Dat doe je door de wereld te laten weten dat je beschikbaar bent. Dit kun je niet alleen doen door je eigen netwerk in te zetten, maar ook door jezelf in te schrijven op verschillende vacaturesites. Die worden bezocht door potentiele werkgevers die jou wel eens kunnen uitnodigen voor een gesprek! Jouw CV van CVBrief kan gemakkelijk geupload worden bij onder andere De Nationale Vacaturebank, Monsterboard, Stepstone en Careerbuilder.

 

  1. Solliciteren

Actief naar een baan zoeken doe je natuurlijk door te solliciteren. Houd verschillende vacaturesites in de gaten of schrijf je zelfs in voor geautomatiseerde nieuwsbrieven die enkel vacatures naar je toezenden die bij jou passen. Je kunt je ook bij een uitzendbureau inschrijven om je kansen op werk te vergroten, of om de tijd dat je aan het solliciteren bent te overbruggen met een andere, tijdelijke functie. Daarbij kun je hier meer lezen over het aanvullen van je CV terwijl je aan het solliciteren bent.

 

 

 

Snel uw eigen cv maken? Gebruik onze cv wizard met voorbeeld weergave!
Of lees het volgende artikel: Stappenplan: Benoem je vaardigheden met voorbeelden

Facebook Twitter