Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

5 punten die scoren op je CV

5 punten die goed scoren op je CV

Ook wanneer je al een baan hebt kun je alvast aan je CV denken. Misschien zie je jezelf niet oud worden bij het bedrijf waar je nu werkt, of wil je het gevoel hebben de situatie onder controle te hebben wanneer je je baan verliest. Wij geven jou voorbeelden van 5 punten die scoren op je CV!

 

 

 

1: Organiseer een borrel of personeelsuitje

Behalve dat je goodwill creëert binnen je eigen bedrijf, laat ook aan potentiële werkgevers zien dat je wat in je mars hebt. Biedt jezelf dus aan voor de feestcommissie, en zet het op je CV! Maar vergis je niet; er komt nog een hoop kijken bij het organiseren van een personeelsborrel of uitje. Je hebt te maken met een budget, moet alle aanwezigen tevreden stemmen en je zult waarschijnlijk veel tijd moeten steken in de organisatie.

 

2: Werk nieuwe mensen in

Nieuw bloed op de afdeling kan erg leuk zijn, maar is voor een werkgever in het begin vooral een tijdrovende zaak. Een nieuwe werknemer moet wegwijs gemaakt worden in het bedrijf, zijn of haar taken goed onder de knie krijgen, en gemotiveerd worden. Biedt aan om een rol te spelen in de begeleiding van nieuwe mensen. Niet alleen scoor je hiermee punten bij je baas, maar ook op je CV.

 

3: Stel een plan op om jouw afdeling te verbeteren

Denk eens aan jouw baan, op de plek waar je werkt, en de mensen waarmee je werkt. Zijn er zaken waar jij en je team dagelijks tegenaan lopen? Misschien werk je in de bouw, en hebben jullie geen goede plek om gereedschap te verzamelen en op te bergen. Of werk je op kantoor, en raakt doorgaans de post kwijt omdat jouw afdeling geen goede plek heeft om inkomende en uitgaande stukken te sorteren. Door hier een plan voor op te stellen (en met jouw bedrijf in uitvoering te brengen) toon je niet alleen binnen je bedrijf, maar ook op je CV initiatief. Zorg er wel voor dat je dit doet in goed overleg met je baas, en dat er ook daadwerkelijk veel ruimte voor verbetering is. Anders kom je misschien hoogdravend over!

 

4: Start een aanvullende cursus of training

Het is helemaal niet verkeerd om je baas te laten zien dat jij jezelf graag zou willen bijscholen om het bedrijf nog beter van dienst te zijn. Het is geen verkeerd idee om hier over in overleg te gaan, of daar zelf eens naar te kijken! Wanneer je op je CV laat zien dat je ondanks je werkervaring nog steeds bij wilt leren, toon je initiatief. Ook cursussen of trainingen die niet direct, maar wel indirect iets aan je baan bijdragen kun je overwegen. Het leren van een nieuwe taal scoort altijd goed op je CV (of het geheel onder de knie krijgen van een taal, zoals Engels of Duits). Maar ook cursussen op het gebied van (tijd) management of persoonlijke ontwikkeling staan goed op je CV.

 

5: Stel jezelf beschikbaar voor vrijwilligerswerk

Je krijgt er misschien geen geld voor; je laat wel zien dat je graag bezig bent en je jezelf inzet voor zaken die belangrijk voor je zijn! Vrijwilligerswerk is een uitstekende manier om je CV uit te breiden, ook wanneer je momenteel geen baan hebt. Daarbij doe je meer werkervaring op op verschillende gebieden, zowel op sociaal als vakkundig vlak.

 

 

 

Snel uw eigen cv maken? Gebruik onze cv wizard met voorbeeld weergave!
Of lees het volgende artikel: Stappenplan: Voorkomen zenuwen tijdens je sollicitatiegesprek met deze 5 tips

Facebook Twitter