Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

CV maken met een foto

CV Maken met een fotoOp www.cvbrief.nl kun je een CV maken met een foto. Op deze manier kun je je toekomstige werkgever een vollediger totaalbeeld geven. Daarbij kan het plaatsen van een foto ook in de voordeel werken!

 

Vroeger was het toevoegen van een foto aan je CV ongebruikelijk. Maar in dit tijdperk van social media is het een goede manier om je te onderscheiden van de mensen die zich hier nog ouderwets van onthouden. Zo kun je er je voordeel mee doen: Een CV met een foto valt meer op in een sollicitatieprocedure, en een goede foto helpt een potentiële werkgever om een positief beeld van jou te ontwikkelen.

 

Met onze CV wizard is het makkelijk om een foto’tje aan je CV toe te voegen. Toch is het handig om even stil te staan bij wat voor soort foto je op je CV plaatst.

 

 

Wat voor soort indruk wil je maken?

 

Je stuurt je CV naar een bedrijf, niet naar een vriend of vriendin. Niet alleen de inhoud van je CV, maar ook je foto moet daar bij aansluiten. Kies daarom voor een foto waar je professionaliteit uitstraalt. Kies liever niet voor de volgende soort foto’s:

 

  • Vakantiefoto’s waar je in zwemkleding op staat
  • Feestfoto’s waar je een glas alcohol in de hand hebt
  • Verjaardagsfoto’s waar je een gekke bek trekt
  • Groepsfoto’s waar je met een pijltje aan moet geven wie jij bent

 

Probeer met jouw foto juist de indruk te wekken dat jij een geschikte medewerker zult zijn, zonder jouw identiteit te verliezen.

 

Wel is het handig om te letten op kleding en make-up. Een t-shirt dat onder de vlekken zit, zal je niet professioneel doen ogen. Dat geldt ook voor kleding en make-up met veel glitter en glamour, wanneer je bijvoorbeeld naar een kantoorbaan solliciteert.

 

Kies daarom het liefst voor een foto met neutrale, of zelfs zakelijke kleding. Geef je toekomstige werkgever een beeld van wie er straks bij hem over de werkvloer zal lopen. Daarbij misstaat een glimlach natuurlijk niet!

 

Indien je geen geschikte foto hebt, kun je die laten maken bij een pasfoto fotograaf. Geef aan dat je een portret wilt hebben voor je CV. Natuurlijk kun je er zelf ook een laten maken door een vriend(in) of familielid!

 

 

Snel uw eigen cv maken? Gebruik onze cv wizard met voorbeeld weergave!
Of lees het volgende artikel: Maak een goede start bij je eerste baan

Facebook Twitter