Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

Hoe krijg jij een voorsprong op andere sollicitanten?

Hoe krijg je een voorsprong op andere sollicitanten

 

Hoewel de werkloosheid afneemt, blijft men het gevoel hebben dat de arbeidsmarkt verzadigd is. Als je een baan in de macht wilt slepen, is het juist handig om een streepje voor te hebben op je concurrentie. Daarom geven we jou een aantal tips om een voorsprong te krijgen op je mede-sollicitanten.

 

1: Maak een goed CV

Je CV is je visitekaartje wanneer je gaat solliciteren. Je stuurt hem niet alleen mee met je sollicitatiebrief; je laat hem ook achter wanneer je op gesprek bent geweest. Daarom is het zaak om een mooi, compleet en verzorgd CV te hebben.

Op www.CVBrief.nl heb je de mogelijkheid om gemakkelijk je CV samen te stellen door een aantal velden in te vullen. Op deze manier weet je zeker dat je geen informatie vergeet. Daarna kies je voor een passende lay-out. Het is zelfs mogelijk om een foto toe te voegen, wanneer je dat wilt. Het .pdf bestand dat je krijgt kun je uitprinten, maar ook gebruiken op verschillende vacaturesites.

 

2: Zorg dat je alles op een rijtje hebt

Uit dit artikel in de intermediair blijkt dat slechts 62% de vacaturetekst echt bestudeerd voor zij op gesprek gaan. Daarbij blijkt dat 69% van de sollicitanten zichzelf niet goed kan verkopen.

Zorg dat je niet tot de middenmoot behoort, maar bij de top. Steek bijvoorbeeld voldoende tijd in het voorbereiden van een sollicitatie, en doe research naar het bedrijf in kwestie. Verzin van tevoren een aantal lastige sollicitatievragen, en formuleer alvast jouw antwoord daar op. Zorg daarbij dat je op de hoogte bent van je eigen sterke en zwakke punten, en dat je jezelf als professional binnen aan paar zinnen kunt omschrijven. Zo ben je altijd goed voorbereid op onverwachte vragen, zodat je een goede indruk kunt maken als sollicitant.

 

3: Toon de inzet die anderen niet tonen

Veel sollicitanten hopen met een minimale inzet een baan te krijgen. Helaas wordt het vinden van werk dan meer een toevalstreffer dan een beloning voor je harde inzet. Zorg daarom dat je al je opties benut bij het vinden van een baan, en wees nooit liever lui dan moe. Op deze manier heb je een streepje voor op de mensen die er wél met de pet naar gooien.

 

4: Ga niet bij de pakken neerzitten als het niet lukt

Heb je enorm je best gedaan om een baan te vinden, maar heb je nog geen succes kunnen boeken? Dan is het niet zo vreemd dat je last kunt krijgen van motivatieproblemen om telkens weer alles te geven bij het solliciteren. Maar juist deze inzet is nodig om jezelf het best te presenteren en te verkopen. Wij geven je in deze artikelen een aantal tips om gefocussed te blijven om je doel toch te bereiken, en wat je moet doen om uit een sollicitatiedip te komen.

 

 

Snel uw eigen cv maken? Gebruik onze cv wizard met voorbeeld weergave!
Of lees het volgende artikel: CV maken met een foto

Facebook Twitter