Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

Hoe vind je een bijbaan naast je studie?

Hoe vind je een bijbaan naast je studieStuderen is nou eenmaal niet goedkoop. Veel studenten hebben een bijbaan naast hun studie zodat ze financieel net even wat meer ademruimte hebben. Zou jij dat ook wel willen? Zo vind je een bijbaan naast je studie!

 

1: Houd je ogen en oren goed open

Studenten zijn gewilde arbeidskrachten. Soms wordt er in een vacature zelfs letterlijk om studenten of scholieren gevraagd! Kijk eens rond in verschillende winkels en bij uitgaansgelegenheden in de buurt. Bij dit soort bedrijven is de kans ook groot dat je flexibel ingeroosterd kan worden: Perfect wanneer je studeert.

 

2: Kijk naar het aanbod binnen jouw vakgebied

Heb je liever een bijbaan die aansluit op jouw studie? Dat is helemaal geen gek idee! Behalve dat je tijdens je werkuren relevante informatie op doet over jouw vakgebied, staat zo’n bijbaan ook nog eens goed op jouw CV. Vraag eens aan je docent of zij misschien een bedrijf weten dat nog iemand kan gebruiken. Ook het prikbord op school kan een uitkomst bieden; daar worden door bedrijven wel vaker gerichte vacatures opgehangen!

 

3: Schrijf je in bij een uitzendbureau en op verschillende vacaturesites

Kun je op eigen houtje niets vinden? Kijk dan eens op één van de vele vacaturesites die het web rijk is, of schrijf je in bij een uitzendbureau. Houd wel in gedachten dat uitzendbureau’s soms een klein bedrag van je uurloon inhouden omdat zij tussen jou en je werkgever hebben bemiddeld.

 

Wij hopen dat deze drie tips je op weg zullen helpen! Kijk daarbij ook eens op greateststudentsites.com. Behalve dat zij allerlei handige tips en weetjes delen over het studentenleven, wijden zij ook een complete rubriek aan banen en carrièretips!

 

Snel uw eigen cv maken? Gebruik onze cv wizard met voorbeeld weergave!
Of lees het volgende artikel: Wat moet je wel en niet op je CV zetten?