Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

CV Maken in Word? Tips voor de beste vormgeving!

Een CV moet makkelijk zijn om te lezen, en in een paar oogwenken moet het duidelijk zijn voor een werkgever of jij de meest geschikte kandidaat bent voor een openstaande vacature.

Hoewel er geen vaste regels zijn voor de vormgeving van een CV, en iedere CV persoonlijk is, Zijn er wel een paar richtlijnen die voor iedereen toepasbaar zijn, of je nu zelf een CV maakt in Word of gebruik maakt van een online cv maker:

 • Overzichtelijke secties
  Plaats gelijksoortige informatie bij elkaar in los van elkaar staande secties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je werkervaring, opleiding of je persoonlijke informatie.
 • Maak gebruik van witruimte, kantlijnen, enz.
  Om relevante secties nog duidelijker naar voren te laten komen, kun je gebruik maken van veel witte ruimte tussen secties, inspringen, kopteksten onderstrepen, enz.
 • Geen afkortingen
  Maak zo min mogelijk gebruik van afkortingen, en maak geen schrijf of spelfouten. Naast het gebruik van een spelchecker is het verstandig om een ander persoon als nog naar uw CV te laten kijken.
 • Plaats de meest relevante informatie bovenaan
  Zet je sterkste verkooppunten bovenaan je CV. Hoe sneller je een werkgever weet te overtuigen dat je geschikt bent voor de baan, hoe eerder hij geneigd zal zijn om je volledige CV door te lezen en uit te nodigen voor een sollicatiegesprek.

Veel success met solliciteren!
Op een makkelijk manier je cv opstellen? Gebruik onze wizard om een cv te maken