Begin meteen, met uw eigen CV maken

CV opstellen? Een CV maken is zo gepiept met de cvbrief.nl wizard!

CV Opstellen? De belangrijkste punten

Een CV moet weergeven wie je bent. De inhoud van een CV en de manier van schrijven moeten bij je passen. Wanneer je uitgenodigd wordt voor een sollicatiegesprek is het belangrijk dat de werkgever niet verbaasd is naar de persoon achter de CV.

Hoewel iedere CV persoonlijk is, zijn er een paar richtlijnen die bijna voor iedereen toepasbaar zijn, of je nu zelf een CV opmaakt of gebruik maakt van een online cv maker:

 • Volgorde van activiteiten
  Vermeld de meest recente activiteiten als eerste. Voor een werkgever zijn recente activiteiten vaak relevanter dan dingen die je tien jaar geleden hebt gedaan.
 • Stem je CV af op de vacature
  Afhankelijk van je werkervaring is vaak niet alles wat je in het verleden gedaan hebt direct relevant tot een vacature waar je op wilt solliciteren. Daarom is het verstandig om per vacature een specifieke CV op te stellen. Per vacature vermeld je altijd de meest relevante werkervaring/opleidingen/etc als eerste.
 • Eenvoud is koning
  Hoewel een zeer uitgebreidde CV indrukwekkend kan doen overkomen, is het toch verstandig om te proberen om concreet te blijven. Als een werkgever specifiekere details van een bepaalde activiteit wilt weten is een sollicatiegesprek een mooie gelegenheid om hier dieper op in te gaan.
 • Hobby's alleen vermelden wanneer relevant
  Het is zeker aan te raden om hobby's te vermelden op een CV. Maar alleen als ze relevant zijn tot de vacature waar jij op wilt solliciteren. Als je hobby het bakken is van taarten en je solliciteert voor een functie als administratief medewerker bij een bakkerij, is dit duidelijk relevant. Echter, solliciteer je bij een slager dan is de relatie niet snel gelegd.

Veel success met solliciteren!
Op een makkelijk manier je cv opstellen? Gebruik onze wizard om een cv te maken